Anaïs en Mirai

6 juli 2019 heb ik Mirai mogen ophalen bij de fokker. 10 weken oud was ze toen en enorm schattig.

10 jaar lang heb ik verschillende zorgorganisaties van binnen gezien. Op de ene plek voelde ik me al meer begrepen dan op een andere plek. Ik heb veel behandelaren gehad en de diagnoses bleven daardoor ook maar opstapelen. Nadat ik merkte dat de zoveelste behandeling weer niet aansloeg ben ik gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Ik kon mij herinneren dat tijdens mijn anorexia behandeling iemand in behandeling was met een hulphond. Vervolgens ben ik op zoek gegaan, waardoor ik uiteindelijk hier ben beland.

Toen mijn vader en ik voor het eerst het terrein kwamen oprijden hadden we al direct het goede gevoel. De dieren stonden op 1 en de omgeving was hier dan ook perfect voor. Daarnaast kregen we ook direct het warme gevoel, het gevoel dat we welkom waren. Toch heb ik eerst nog een PTSS-behandeling afgewacht. Want het is niet zomaar iets, een hulphond. Helaas sloeg deze behandeling ook niet aan en heb ik contact opgenomen met mijn ouders om direct een afspraak in te plannen. Want ik wist het zeker, een hulphond gaat mij wel helpen.

Nu, ongeveer een jaar later, merk ik goed het verschil tussen de tijd zonder en met hulphond. Mirai betekent toekomst en toekomst heb ik nu zeker weer. Ik kan namelijk weer de dingen doen die een 23-jarige zou moeten doen. Ik ben veel minder afhankelijk geworden. Met Mirai kan zelf weer naar school toe en met het OV, ik werk weer en ze mag mee naar de studentenvereniging. Ze laat het mij zien als ik me niet goed voel, dan geeft ze me een lik over mijn gezicht of begint te blaffen als ik wegzak. Ik ben nu al zo enorm blij met deze veranderingen en zo benieuwd naar alles wat er nog gaat komen.

Naast de zorgen die ik heb met haar, want haar gezondheid is niet altijd even goed, is het vele en harde trainen, de frustraties, het bijna willen opgeven en de irritaties dit alles meer dan waard. Want dankzij Mirai, mijn vriend en ouders, de meest geweldige trainers en de mede VIP’ers heb ik weer mijn huidige leven en mijn toekomst terug.

Meer ervaringsverhalen

Leave a Comment