Anne Laura en Nanooq

Mijn naam is Anne Laura en ik heb sinds november Nanooq aan mijn zijde staan, sindsdien zijn wij hard gaan trainen om een goed team te zijn! Inmiddels is ze echt mijn schaduw geworden, overal waar ik ben is zij ook. Dit vind ik enorm fijn, zo ben ik nooit alleen!

Sinds Nanooq er is, is mijn wereld weer een stuk groter geworden. Ik durfde namelijk niet meer naar buiten zonder iemand anders, maar met Nanooq durf ik het wel weer. Ook helpt ze mij bij het slapen, als ik een nachtmerrie heb dan maakt ze mij wakker en zorgt ze ervoor dat ik in het hier en nu blijf.
Of als ik een paniekaanval heb, dan likt ze of drukt tegen mij aan net zo lang totdat ik contact met haar maak, dan weet ze dat ik er weer bij ben. Of als we over straat lopen en er komt iemand mijn kant op wat ik spannend vind, dan gaat ze tussen ons in staan. Zo zorgt ze voor een baricade tussen de vreemde en mij.

Ook helpt Nanooq mij bij het eten, dit vind ik enorm lastig en zij zorgt ervoor dat als ik heel gespannen raak dat ze haar kop op mij legt, dit maakt dat ik mij dan los kan maken uit die spanning. En ook als het eten niet lukt dan zorgt zij dat ik me daarna weer beter voel en toch weer ga proberen.

Sinds Nanooq er is, is mijn kwaliteit van leven weer met sprongen vooruit gegaan! Ik kan weer ‘alleen’ naar buiten zonder dat ik bang ben voor de buitenwereld.

Samen zijn wij 1 team!

Leave a Comment